Clean Energy Research:atmospheric boundary layer

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

atmospheric boundary layer

atmospheric boundary layer
Definition Troposfäärin alin, maanpintaan kosketuksessa oleva kerros.
Definition (en) The bottom layer of the troposphere that is in contact with the surface of the earth.
Explanation Ilmakehän rajakerros on ilmakehän alin osa. Se on noin kilometrin paksuinen kerros, jossa ilmakehä on yhteydessä maan pintakerrokseen, joko maahan tai mereen. Ilmakehän rajakerros voidaan määritellä myös niin, että se on ilma joka on ollut kosketuksissa maanpintaan viimeiseen vuorokauden aikana. Maanpinnan vaikutus tähän ilmakehän kerrokseen on voimakas, ja siksi kerros on usein turbulentti. Sitä tasaa yläpuolinen staattisesti vakaampi ilmakerros, tai lämpövirtaukset. Kerros tunnetaan myös nimellä planetaarinen rajakerros.
Explanation (en) Atmospheric boundary layer is the lowest portion of the atmosphere. It is about 1 km thick and forms the layer where the atmosphere feels the contact with the ground surface, land or sea. It is often turbulent and is capped by a statically stable layer of air or temperature inversion. Known also as a planetary boundary layer.
Additional Information Suomen tuuliatlas: Rajakerros. http://www.tuuliatlas.fi/tuulisuus/tuulisuus_4.html

Equivalents

ilmakehän rajakerrossuomi

Sources

ProdofFinWindAtlas2011, AMS

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 9.7.2020: Clean Energy Research:atmospheric boundary layer. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Clean Energy Research:atmospheric boundary layer.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →