Työryhmän luominen

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

Uuden työryhmän luominen wikiin edellyttää asetusten tekemistä. Kun työryhmä on päätetty luoda, järjestelmänvalvoja tekee asetukset tämän ohjeen perusteella.

Tarvitset tunnukset Termipankin palvelimelle. Kirjaudu sisään palvelimelle ja siirry MediaWikin asennuskansioon. Muokkaa tiedostoa LocalSettings.php seuraavasti:

  1. Määrittele uusi nimiavaruus edellisten jälkeen komennolla wfAddNamespace( N, 'X' );, missä N on käyttämätön parillinen luku suurempi kuin 1100. X on työryhmän aihealueen nimi.
    Tämä luo työryhmän nimeä vastaavan nimiavaruuden, oikeuden ja käyttäjäryhmän. Nimiavaruuden sisältämien sivujen muokkaus on vaatii käyttöoikeuden, joka oletuksena on annettu vastaavalla käyttäjäryhmälle ja ylläpitäjille.
  2. Lisää muuttujaan $wgTermbankColors työryhmälle valittu väri (voi tehdä myös myöhemmin).

Luo työryhmää vastaava sivu, esim. Kielitiede. Ota olemassa olevista sivuista mallia.

Luo työryhmää vastaava sivu Termipankki-nimiavaruudessa, esim. Termipankki:Kielitiede. Lisää sivulle teksti [[Has default form::Käsite]].

Varmista, että työryhmän ensimmäinen/ensimmäiset jäsenet ovat rekisteröityneet wikiin. Liitä heidät työryhmään sivulla Toiminnot:Käyttöoikeudet.

Mikäli aihealue tarvitsee aihealuekohtaisia käsitetietueita, muokkaa sivuja Malline:Käsite ja Lomake:Käsite. Lomakesivulla anna mallin mukaan uusille kentille HTML-luokat areafield field-aihealue, huom. aihealue tässä pienin kirjaimin.