Difference between revisions of "Oikeustiede:maatalousyrittäjäeläke"

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search
 
m
Line 6: Line 6:
 
|tarkistettu=Ei
 
|tarkistettu=Ei
 
|lisätiedot_fi=<br/ >Kirjoittaja: [[Kirjoittaja::Pentti Arajärvi]]
 
|lisätiedot_fi=<br/ >Kirjoittaja: [[Kirjoittaja::Pentti Arajärvi]]
|luokka=Sosiaalioikeus,Toimeentuloturva
+
|luokka=Sosiaalioikeus,Toimeentuloturva,Eläketurva
 
|laajempi kuvaus=Ei
 
|laajempi kuvaus=Ei
 
}}
 
}}

Revision as of 12:51, 12 November 2019

maatalousyrittäjäeläke

Tämä sivu on vielä tarkistamatta
maatalousyrittäjäeläke
Definition maatalousyrittäjänä ja eräissä siihen verrattavissa tehtävissä toimivien henkilöiden sekä apurahansaajien työeläketurva
Explanation Maatalousyrittäjän työeläkevakuutuksen piiriin kuuluu maatalousyrittäjä, joka asuu Suomessa, toimii viljelijänä, metsätilallisena, kalastajana tai poronhoitajana ja toimii itsenäisenä yrittäjänä. Lisäksi henkilön on oltava laissa säädetyn ikäinen, yrittäjätoiminta on oltava jatkunut tietyn ajan ja maatalousyrittäjän työtulon on oltava vähintään tietty euromäärä vuodessa. Myös apurahansaajat vakuuttavat työtulonsa maatalousyrittäjän eläkelain (1280/2006) mukaan.

Maatalousyrittäjän vakuutuksen perustana on työtulo. Tästä tulosta lasketaan yrittäjän eläkkeiden, korvausten ja päivärahojen lisäksi myös vakuutusmaksut. Kalastajan ja poronhoitajan työtulosta on eri säännökset. Suomessa asuvan apurahansaajan, joka on saanut Suomesta myönnetyn työskentelyapurahan vuonna 2009 tai sen jälkeen, on otettava eläkevakuutus tiettyjen työskentelyn kestoa, ikää ja apurahan suuruutta koskevien ehtojen täyttyessä.

Maatalousyrittäjien eläkkeistä valtio rahoittaa suurimman osan, koska eläkkeensaajia on yli kaksinkertainen määrä työikäisiin maatalousyrittäjiin nähden ja koska vakuutusmaksutulot ovat pienet.
Additional Information
Kirjoittaja: Pentti Arajärvi

Related ConceptsReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 27.1.2020: Oikeustiede:maatalousyrittäjäeläke. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:maatalousyrittäjäeläke.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →